Krys och Tour de France


2024-06-29 17:06
Krys sponsring vid Tour de France

Krys, en välkänd optikåterförsäljare i Frankrike, är ett bekant namn för fans av Tour de France. Men vad är Krys, och hur är de kopplade till denna ikoniska cykeltävling?

Vad är Krys?

Krys är en ledande fransk kedja av optikbutiker, som erbjuder glasögon, kontaktlinser och optikerservice. Företaget grundades 1967 och har vuxit till att bli ett av de mest erkända optikmärkena i Frankrike, med flera platser över hela landet.

Krys och Tour de France

Sedan 2014 har Krys varit en framträdande sponsor av Tour de France, specifikt kopplad till den vita tröjan. Denna tröja, känd som 'maillot blanc', tilldelas den bästa unga cyklisten under 26 år.

Partnerskapet mellan Krys och Tour de France ökar synligheten för både varumärket och sporten. För Krys är det en möjlighet att visa sitt stöd för hälsa och idrott, samtidigt som de når ut till en bred publik genom en av världens mest berömda cykeltävlingar.

Effekterna av sponsring

Sponsring i Tour de France erbjuder varumärken som Krys betydande exponering. Loppet lockar miljontals tittare världen över, vilket ger Krys en plattform för att koppla ihop sig med en global publik.

Referenser

  1. Krys Official Website
  2. Tour de France Sponsors
  3. Tour de France, Krys, Press Release 2023
  4. Krys Wikipedia