Hur man reser med kontaktlinser


2024-04-07 18:25
Kvinna på en flygplats

Planerar du att resa med kontaktlinser? Vi har allt täckt. Vi diskuterar olika saker du behöver tänka på när du ska resa med kontaktlinser.

Innan du åker

Se till att du har tillräckligt med kontaktlinser för din resa. Bättre att ha några extra par ifall du förlorar några eller hamnar strandad på din destination. Kontrollera detta ett par veckor innan du avresa för att tillåta tid att beställa fler linser ifall du kanske inte har tillräckligt för resan.

När du ska åka

Ett bra tips är att packa dina kontaktlinser i ditt handbagage tillsammans med dina glasögon. På så sätt kan du se, även om du förlorar ditt incheckade bagage.

Kontaktlinser vid säkerhetskontroll

Vissa människor kan undra om de kan ta kontaktlinser genom en flygplats säkerhetskontroll. Svaret är - det kan du definitivt. Och även om det är en liten mängd vätska i varje lins, behöver du inte lägga dem i en vätskepåse. Du kan helt enkelt lämna dem i din väska.

Torra ögon i flygplanet

Om du flyger under en lång tid, kan det vara fördelaktigt att ta ut dina kontaktlinser strax innan du går ombord på planet, eller på planet. Anledningen till detta är att många människor upplever torra ögon under flygningar. Det är lite mer bekvämt med glasögon. Om du föredrar att bära linser, överväg att ta med några ögondroppar för att addera lite extra fukt till dina ögon och förebygga torra ögon.

Kan jag köpa kontaktlinser utomlands?

Om du får slut på kontaktlinser under din resa, förtvivla inte. Du kan nästan säkert köpa dina kontaktlinser utomlands. Sök upp den närmaste optiker och ta med din kontaktlinsask med dig, så att de kan se vilket märke du använder. Du är mycket sannolikt att kunna köpa ett nytt par i korrekt styrka.

Slutsats

Det finns ingen anledning att oroa sig när det handlar om kontaktlinser och resor. Om du följer de tips vi har gett här, kan du inte göra fel.

Referenser

  1. 10 Tips for Packing Effectively with Contacts
  2. Travelling with Contact Lenses